E-BORG - Full Senses™ technology

E-BORG - Full Senses™ technology

E-BORG™ felfogásához a pedelec rendszer áll a legközelebb, mivel ez a hajtás követeli meg legjobban az ember közreműködését. Az E-BORG™ névválasztás is ezt jelzi. A KIBORG (angol: cyborg) szó a kibernetikus organizmus kifejezés rövidítése. Ez az ember és a gép összeépítését, együttműködését jelenti. Mi hozzátesszük még az elektromos meghajtást így lett az E-BORG™.

E-BORG™ FULL SENSES™ TECHNOLOGY rendszereink a legújabb fejlesztésekkel rendelkeznek. Ellentétben a kapható legtöbb rendszerrel, 4 szenzort tartalmaznak, amelyek tökéletes összhangban működnek egymással

és ezáltal az emberrel is aki kerékpározik. A szenzorok figyelik a kerékpár sebességét, a kerékpározó tekerési intenzitását (pedálfordulat) és a nyomatékot (erőt) amivel mindkét pedált hajtja. A szenzorok által leadott adatokat egy mikrokomputer folyamatosan vizsgálja és az adatokból kiszámítja a rásegítés idejét, nagyságát és intenzitását.

A komputer vezérelt rendszer kiszámítja a legkisebb emelkedő kezdetét vagy végét és azonnal reagál. Itt a lényeg a reagálási időn van. Az E-BORG™ FULL SENSES™ TECHNOLOGY rendszer a jelenleg kapható legösszetettebb és leghatékonyabb rendszerek között van.

E-BORG FullSenses™ technológia

Ebből is adódik az átlagon felüli hatótáv! Az 5,2 ah kapacitású E-BORG™ rendszerünk, akár 50 km megtételét is biztosítja, mindezt megfelelő rásegítés mellett.

FONTOS! Az elektromos rásegítéses rendszerek kizárólag akkor működnek jól, ha össze vannak hangolva az alap kerékpárral (vázméret, kerékméret).

Mivel a különböző átalakító csomagok nem tartalmaznak magas szintű elektronikát (a legtöbbjük semmilyen vezérlést nem tartalmaz) sajnos nem sokat érnek, hiszen a vezérlés felelős a rásegítés ki/bekapcsolásáért és a rásegítés folyamatos változtatásáért. Mivel ezeket az átalakító szetteket önmagukban lehet vásárolni és a gyártó nem tudja, hogy milyen kerékpárra fognak kerülni, ezért ha akarná sem tudná megfelelően összehangolni a kerékpárral a pedelec rendszert. Ezért általában kevés szenzorral forgalmazzák ezeket az átalakító szetteket és a szenzorok mérési pontossága is gyenge.

Sok szenzor a hőmérséklet növekedésével pontatlanná válik, ezt az E-BORG™ Full Senses™ technológia kiküszöbölte. Rendszerünk megtartja a hatékonyságát magas üzemi hőmérséklet mellett is!

Az E-BORG™ rendszereket a megfelelő kerékpárokhoz méretezzük. Minden különböző kerékpár (kerék, vázméret, váltószett, hajtómű, stb...) vezérlése más program szerint fut, így biztosítjuk a tökéletes összhangot ember és gép között.

A rendszer vezérlését biztosító szoftvert, szükség esetén interneten keresztül optimalizáljuk, folyamatosan frissítjük és fejlesztjük. A rendszerben az esetleges meghibásodásokat (nem tökéletes működést) is az interneten keresztül feltárjuk és a szükséges módosításokat akár szoftveresen akár hardveresen elvégezzük.

További bejegyzések

 • Japán precízitás
  Japán precízitás

  E-BORG kerékpárok tervezése és építése is nagy precizitást kíván. Mind a váz és villa rendszerek,...

  2017-10-08
 • Német Innováció
  Német Innováció

  E-Borg Full System™ Technology kerékpárok folyamatos fejlesztés alatt állnak. Képesek vagyunk...

  2017-10-08

Blog Categories

Hasznos információk

 • Japán precízitás
  Japán precízitás

  E-BORG kerékpárok tervezése és építése is nagy precizitást kíván. Mind a váz és villa rendszerek,...

  2017-10-08
 • Kedvezmények - viszonteladók
  Kedvezmények - viszonteladók

  20% kedvezményben részesülnek azok a partnereink, akik fizikailag is kerékpárbolttal vagy...

  2017-08-18
 • Kedvezmények - egyéni vevők
  Kedvezmények - egyéni vevők

  Kedvezmények - TimeIsMoney - kampányMinél nagyobb alkatrész mennyiséget tudunk...

  2017-08-18